Wednesday, January 26, 2011

~Jadual Sem 2~

T____T
tidak ku sangka, jadual baru aku utk sem 2 amat kejam buat diri aku
bila tengok je jadual tu... MASYA ALLAH!!! naik stress akuh!
kelas aku time hari selasa mak ai! packed giler dowh! 5 kelas beb! orang lain maximum kelas per day juz 4 classes je.. 
Compare ngn member2 yg lain, aku la yg paling bnyk kelas dlm 1 hari, i mean hr selasa tu la...
HAIH! Dugaan dugaan... dh la 5 kelas 1 hari, then kelas Kak Su or Susan (nama sebenar) dgn kelas GL aku mmg straight! mati aku weh nk kena lari2 dr bangunan st.George ke Park Building.. klu dekat x pe lg dowh, tp masalahnye jarak antara 2 bangunan tu mmg jauh weh! aduh!! dh la uni aku ni bangunan2 di semua scattered dlm city centre... So, means aku kena redah traffic light n kedai2 makan sprti kens and van pak cik burger yg sedap tu sblum smpi ke kelas yg trsebut di atas... Faktor2 yg sedemikian la yg akan membuatkan aku lbh lmbt masuk kelas... Cuba korang bayangkan kelas kak su jam 4-5 ptg then kelas GL plak jam 5-6 ptg... Gua ckp sama lu mmg boleh cramped kaki gua dowh... 

Aku jadi stress bila tgk jadual sem2 ni....

Kwn2 aku suggestkan aku pg jmpa timetabler utk mengadu psl jadual aku ni la.. Aku pun mmg bertekad n berazam nk jmpa timetabler tu la coz aku mmg risau bla kelas dh dh start nnti, aku takut aku x punctual bila msuk kelas GL tu... 
So, before exam Language, Society & Mind, aku pun pg jmpa timetabler utk consult psl jadual aku ni lah...
 "I wanna consult about my timetable..........& bla2....."
"I'm afraid I couldn't be punctual............. & bla2......"

Lps duk pot pet dgn timetabler tu, die pun berkata,
 "It's ok, u can juz tell wif ur lecturer dat u might be late. They will understand u. And I will e-mail you if changes can be made on your timetable, alrite?"

Aku pun dgn muka yg agak pasrah hanya mengoraitkan saje...huk3 
dlm hati aku, aju juz redha n berserah je... klu dpt ubah alhamdulillah la, klu x bleh ubah jgk, sbgai hamba Allah kita kena akur dgn ketentuanNYA... 
Aku pun beredar dari situ..
Semalam...
Aku bk fb, tiba2 ada dayah naim post sumthing kt wall aku...
"didi, ang p tgk sat jadual ang. yg gl tu depa tukaq lecturer x?"

Aku pun Eh!! ada perubahan kt jadual ke? Aku pun dgn pantasnya, bk port.ac.uk and then klik kt portal utk tgk timetable aku... Aku pun buka...
Jadual baru yg lbh menggembirakan..=)

Alhamdulillah!!! Thanks to timetabler coz dpt shuffle balik jadual aku utk sem2 yg akn brmula 31 Jan ni...
Aku sgt bersyukur dgn jadual ni... X prlu nk stress2 lg... Jdual aku ni agak mesra solat la jgk coz ada la jgk gap utk aku solat... klu ikutkan jadual yg sbelum ni, kena wat jamak tamam la jawabnye coz kelas mmg packed... 
Yeay!!! Aku sgt bersyukur ke hadrat ilahi... Aku hrp2 tiada lg perubahan yg akn dibuat kt jadual ni n mudah-mudahan aku lebih bersemangat lg utk study bersungguh2 utk menggenggam segulung ijazah...=)

p/s: x sabar nk pg school experience kt sini...=)

Sekian 

7 comments:

  1. alala
    siannyaa
    watla protes membantah jadual bru
    =p

    ReplyDelete
  2. wah adik .. saat2 camni tak sabar nak habis belajar. nak rasa alam berkerjaya pulak kan.

    ReplyDelete
  3. bestnye belajar luar negara..;') gud luck..

    ReplyDelete